Boetseren / bronsgieten

Iedereen met een beetje gevoel voor vorm en techniek kan aan deze workshop deelnemen. Voorop staat echter: het plezier hebben in... Alle aspecten van het vervaardigen van een bronzen beeld komen aan de orde. Deelnemers aan de workshop doen alles zelf, en kunnen zelf actief meehelpen bij het bronsgieten van het eigen werk. Dit is een zeer spannende en spectaculaire actie!

Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 8 personen, zodat er volop aandacht en begeleiding voor elke individuele deelnemer zal zijn. Het maken van een bronzen beeld is een gecompliceerde techniek en deze stadia worden tijdens de workshop stap voor stap genomen:

Het boetseren in was, het monteren van de toevoerbeker en ontluchtingskanalen, eveneens in was; het vervaardigen van de vuurvaste mal, waarna de was wordt uitgestookt. Volgieten met het vloeibare brons (temp 1160 ˚C)

Het afkloppen van de vuurvaste mal en het ciseleren (= afwerken m.b.v. frezen, vijlen, schuren etc.)

En tot slot het patineren (= het kleuren van het kunstwerk).

Na deze introductie kunt u zich verder bekwamen in het maken van siliconen mallen en holle wasmodellen en/of afgietsels in kunststof en/of beton leren maken. (Polyester, epoxy en polyurethaan.)

De workshop vindt in overleg plaats, in het atelier van Léon Vermunt te Wouwse Plantage; bij minder dan 8 deelnemers gaat de workshop niet door.Léon Vermunt - Julianaweg 13 - 4725 SH Wouwse Plantage - tel. +31 (0)165 378 163